Beweeg jouw beweging

Psychodynamische therapie voor volwassenen

Het leven kent hoogte- en dieptepunten. Op de top van de berg lijkt alles voor de wind te gaan. Maar wat als je belandt in moeilijkere tijden? Wie reikt jou de hand bij droogte, vermoeidheid, om samen een stukje verder te lopen? Psychodynamische therapie is er voor jou als je langere tijd niet lekker in je vel zit. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van sombere gevoelens of piekergedachten. Misschien wil je wel met de beste intentie vooruit in het leven, maar ervaar je blokkades die je weerhouden om door te stappen. De gemene deler is vaak een onbalans in denken, voelen en handelen. Je wilt graag anders, maar je weet niet hoe.

Wellicht herken jij jezelf in één of meerdere onderstaande voorbeelden:

* Je pakt graag dingen tegelijk aan en daardoor verlies je soms overzicht. Jij zet wel een extra tandje bij om de boel draaiende te houden, dat lijkt je geen moeite te kosten. Door allerlei taken en rollen die je hebt opgenomen, weet je eigenlijk niet meer wie jijzelf bent. Je voelt je somber, leeg.

* Je bent erg op anderen en hun behoeften gericht. Dat geeft je voldoening. De keerzijde is dat je weinig ruimte voelt voor jouw gevoelens en behoeften. Van binnen voel je je minderwaardig,  gevangen, of terneergedrukt. 

* Je wilt de dingen graag goed doen, het liefst perfect. Je bent weinig tevreden over processen en resultaten, want naar jouw idee  is er altijd wel iets dat beter kan. Het streven naar perfectie voelt vaak slopend aan, maar je weet niet hoe je je leven anders aan kunt pakken. Je leven lijkt beheerst te zijn door angst.

* Je neemt makkelijk de leiding. Anderen ervaren jou als een krachtig persoon en dat vind je prettig. Jij weet je uit elke penibele situatie te redden en je hoofd koel te houden. 
Hulp vragen zie je als een teken van zwakte en daar kun je moeilijk mee uit de voeten. Emoties als angst en verdriet stop je het liefste weg. Je ervaart een kloof tussen jouw binnenwereld en die erbuiten. Als je heel eerlijk bent, dan voel je je eenzaam. Want wie ziet nu wie jij werkelijk bent?

Kortom: 

Ben jij bereid om eerlijk naar jezelf te kijken en te ontdekken wat nodig is om het leven ten volle aan te gaan? Ik help je daar graag bij!

  > Wat is psychodynamische therapie?