Het gezicht achter...

Het gezicht achter Praktijk Mossa ben ik, Marlies van Dijk-Vos, psychodynamisch therapeut en trainer. Mossa is het Italiaanse woord voor bewegen, stappen zetten. Ik laat jou graag ontdekken welke beweging er bij jou of je organisatie van binnenuit nodig is tot duurzame groei.


Achtergrond

Sinds 2008 ben ik werkzaam binnen het basisonderwijs. Omdat ik op zoek was naar diepgang en voldoening, besloot ik de opleiding tot psychodynamisch therapeut te volgen, die ik in juni 2019 heb behaald. Ik zie het als een voorrecht om de ander te ontmoeten, waarin het leven zijn grote uitdagingen én kansen kent. Tevens blijft mijn hart voor onderwijs en ontwikkeling kloppen. Mijn kennis en ervaring op psychosociale thema's, giet ik graag in trainingen voor bedrijven, bijvoorbeeld in teams van basisscholen en ROC's.


Zie mijn profiel op LinkedIn


Uit je jasje gegroeid?

Als mens ben je voortdurend onderhevig aan veranderingen. In deze blog leer je hoe jij je omgeving positief kunt beïnvloeden.

Lees het gehele artikel

T u s s e n l a n d s c h a p

Soms moet je dingen loslaten en je richten op iets nieuws, maar dat nieuwe is nog niet ten volle aanwezig. Herken je dit?

Lees het gehele artikel

Dat éne zinnetje in de Persconferentie...

Ik heb de Covid-19 Persconferentie van 17 november jl. nog eens beluisterd. Had ik het nu goed gehoord? Had Hugo de Jonge het nu écht over gezond leven, dat je weerstand 'beter maakt' ?

Lees het gehele artikel

Een nieuwe kijk op het halflege glas.

We kunnen er écht niet meer omheen: Corona raakt ons allemaal. Wellicht in directe zin doordat jij of een direct betrokkene aan het virus lijdt of hebt geleden. Mogelijk heb je zelfs iemand verloren door dit virus. Wat moet dat pijnlijk zijn! Anderzijds raakt Corona je meer maatschappelijk, door de complete veranderingen wegens de "intellectuele lockdown". Geen feestjes meer, geen hapje eten bij de pizzeria om de hoek op vrijdagavond. De straten zijn leeg, de mensen houden afstand. Iedereen lijkt soms wel vreemden van elkaar. Het vaccin is simpelweg nog niet beschikbaar, waardoor de afstand tot een ander noodzakelijk is. Lees hoe ik hier mijzelf doorheen worstelde en hoe ik leerde van het mooie van een halfleeg glas....

Lees het gehele artikel