Uit je jasje gegroeid?

Je merkt het al een tijdje. Het wordt steeds meer helder voor je. Degene die je was, ben je eigenlijk niet meer. Je bent misschien langdurig ziek geworden, je loopt tegen een depressie aan. Of hebben aangename gebeurtenissen je doen veranderen, zoals verliefheid of een zwangerschap.

Jij bent aan het veranderen, maar je omgeving verandert niet altijd makkelijk met jou mee. Het plaatje klopt niet meer. Je voelt je als het ware buiten je omgeving staan. Heel veel omgevingsfactoren die je als confortabel hebt beschouwd, wordt nu tegen een ander daglicht gezet. Sinds die ene gebeurtenis of periode kijk je misschien nu wel heel anders tegen je werk, je vrijetijd, of zelfs je partner aan.  Je weet diep van binnen: "De omgeving zoals die nu is, past niet meer bij me. Het is verleidelijk om me weer aan te passen in die omgeving, maar dan moet je je wel heel erg in krimpen. Is dat wat je wilt? Maar om jezelf trouw te blijven, heb je jezelf en je omgeving aan te kijken. 

Hoe doe je dat?

1. Geef ruimte aan je gevoel. Ontdek welk verlangen erachter schuilgaat. Zo houd je als he tware jouw interne bron geopend. Jij weet tenslotte zelf het beste wat je nodig hebt. En maak je verlangen tastbaar, door er een creatieve uiting aan te geven. Schrijf een gedicht, maak een fotocollage, zaag iets van hout of bak een taart... Het maakt niet uit wát je maakt, zolang jouw creatie je ondersteunt te herinneren aan jouw verlangen. Dit is waar je op te koersen hebt.


2. Maak je verlangen bespreekbaar met je omgeving. "Dit is waar ik vandaan kwam, dit is waar ik nu sta, en dit is waar ik graag naartoe wil." Stel verder vragen gericht op hoe de ander dit ziet en hoe hier mogelijk in ondersteund kan worden. 


3. Zoek verder mensen die je vertrouwt en waarvan je kunt inschatten dat zij jou een stap verder kunnen helpen.

4. Klinkt het voor jou egoistisch om meer vanuit je verlangen te leven en je omgeving daarop te beïnvloeden? Vertrouw er maar op dat wanneer je vanuit je verlangen leeft, je hart geopend is en je juist vanuit vrijheid jezelf en de ander kunt liefhebben. Zolang jij jouw verlangen open deelt en luistert naar de ander, zal er altijd wedekerigheid zijn naar de ander. 

Mag ik vragen... welke gebeurtenis heeft jou doen veranderen? 

En waar wrikt de jas / omgeving bij jou?


Ik help je graag om dichtbij je verlangen te zijn en samen te kijken wat nodig is om je weer te verzoenen met jouw omgeving.

Neem vrijblijvend contact met me op


Terug naar overzicht