Herstart van je gezin


"Herstart van je gezin" - therapiegroep voor ouders over hoe je de draad van het leven oppakt als gezin, na overlijden van een gezinslid.

Voor wie

De therapiegroep 'Herstart van je gezin' is bedoeld voor ouders met opgroeiende kinderen, die een partner of een kind zijn verloren door overlijden en die op zoek zijn naar nieuwe balans, om op een gezonde manier verder te kunnen als gezin.

De therapiegroep

Een sterfgeval binnen een gezin heeft een zeer grote impact op het leven van de gezinsleden als individu, alsook het gezin zelf. Niets is meer zoals het was. Er is een lege plek ontstaan. En toch moet je door als gezin.


 Tijdens de therapiegroep leer je omgaan met je eigen gevoelens van rouw en die van je kind. Door verschillende creatieve werkvormen leer je bij je gevoel te komen en dat tot uiting te brengen. Het delen daarvan met anderen in een veilige omgeving werkt helend en geeft (h)erkenning aan wat is. Dan ontstaat er langzamerhand ruimte om ook écht naar je kind te kunnen luisteren. Hoe vind je nieuw evenwicht na een verlies? Hoe zorg je voor balans tussen stilstaan bij rouw en de dagelijkse praktijk? Deze thema's komen in elk geval aan bod. De therapiegroep wordt e als ervaringsgericht, interactief, informatief en praktisch.

Praktische informatie

De cursus bestaat uit 4 donderdagavonden van 19:30-21:30 uur, op de volgende data: 25 maart, 8 en 22 april en 6 mei 2021. We werken met 2-3 deelnemers. Mocht er een groep vol zitten, dan kan er een tweede groep gestart worden. We werken in een grote ruimte, waarin de 1,5 m afstand te waarborgen is. De locatie is Flexible Workplace, Overcingellaan 17 in Assen.

'Herstart van je gezin' is onderdeel van een afstudeeronderzoek, waarin gekeken wordt naar psychische hulp binnen het gezin, ter bevordering voor de ontwikkeling van kinderen, die te maken hebben gehad met een verlies door overlijden van een gezinslid. De deelnemers worden gevraagd (anoniem) een vragenlijst vooraf en achteraf het traject in te vullen. De eigen bijdrage voor deze therapiegroep is € 95 per deelnemer, inclusief koffie, thee en materiaal. Deelname van beide partners bedraagt € 145

Nadat je aanmelding binnen is, neem ik contact met je op voor een kennismaking. Uiteraard is een vrijblijvende kennismaking ook mogelijk.

Informatie rondom Covid-19:

Omdat deze therapiegroep onder zorg valt, is het volgens de richtlijnen van het RIVM mogelijk de cursus in klein groepsverband te geven. Mochten hierover wijzigingen optreden, dan kijken we naar een passende oplossing.

Wil je op de hoogte gehouden worden van Herstart van je Gezin? Klik hier.

Bij opgave en/of kennismaking, klik hier.verlies-van-een-gezinslid